Evenementen

Vorsfeesten Kubb-Tornooi 2013

03/08/2013
2.jpg

3DE EDITIE
Vors-Kubb: Start 9u30

Kubb is een buitenspel waarbij men houten blokken tracht omver te werpen door er houten stokken tegenaan te gooien. Het woord "Kubb" betekent "houten blok" in het Gotlands dialect van het Zweeds. Het doel van het spel is de koning omver te gooien voordat de tegenpartij dat doet. Kunde, in combinatie met strategie, zorgen ervoor dat het spel binnen 2 minuten gespeeld kan zijn, maar dat het ook uren kan duren. Kubb kan dus kort worden omschreven als een combinatie van bowling, petanque en schaken.

Praktisch:
Voorinschrijvingen van 12 ploegen van telkens 6 spelers.
Op tijd inschrijven is de boodschap want dit evenement is steevast volzet. Inschrijven via verdronken-vors@hotmail.com. Uiteraard is, buiten de spelers, iedereen welkom om te supporteren of gewoon iets te drinken aan de gezellige bar met speciale bieren.

“Speciale bieren”-toog & “Rand animatie”:
Doorlopend België is hét land van het BIER! De biercultuur in België is enorm gedifferentieerd en bevat onnoemelijk veel soorten. Jaarlijks trachten wij een greep uit dit assortiment te brengen door gekende en minder gekende pareltjes te serveren. Hier bovenop voorzien wij gedurende de ganse dag extra animatie voor groot en klein, zodat iedereen zijn gading kan vinden op dit evenement! Zo is er het “nagelen klop blok”, een groot vier op één rij spel, enz.

Vors-concerten: Start 16u00